Etiket Sonuçları: okul

AKIL VE ZEKA OYUNLARINDA 5'TE 5

Bakanlığımız ve TAZOF işbirliğiyle düzenlenen Akıl ve Zeka oyunları ilçe turnuvası,07.05.2024 tarihinde Serdivan Cadde54 avm'de gerçekleştirildi.Turnuvaya Erenler ilçesinde bulunan okulların şampiyonları katıldı.

Ortaokul düzeyinde toplam 5 kategoride ayrı ayrı yapılan turnuva kıyasıya süren müsabakalara sahne oldu.

5 kategorinin hepsinde de şampiyonluğa ulaşan okulumuz Türkiye rekoruna imza attı.

Reversi,Küre,Kulami,Mangala ve Pentago dalında şampiyonluğa ulaşan okulumuz öğrencileri ,9 Mayısta yapılacak olan il finalinde ilçemizi tek başına temsil etmeye hak kazandı.

Ögrencilerin yetiştirilmesinde, zeka oyunları sınıfının oluşmasında sonuna kadar destek olan okul müdürümüz Sayın Mustafa İnan'a ve öğrencileri yetiştiren Türkçe öğretmenimiz Mehmet Çelik'e teşekkür eder,şampiyon olan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Türkçe ile Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerini yazar ve yazma eğitiminden sorumlu kişiler olarak desteklemek amacıyla Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesinin ortak çalışması olarak planlanan “İş Birlikli Öğrenmeye Dayalı Drama Destekli Yaratıcı Yazarlık Uygulamaları” adlı hizmet içi eğitim projesi okulumuzda yüz yüze eğitim şeklinde uygulandı. 29-30 Nisan ve 2 Mayıs tarihlerinde, okulumuz Türkçe öğretmenlerinden Dilek Ünal'ın doktora tezine dayalı olarak gerçekleştirilen çalışmaya, Erenler ilçesindeki devlet okullarında görev yapan yirmi bir öğretmen gönüllü olarak katıldı. Proje kapsamında ilk gün yaratıcılık, yaratıcılık kuramları, eğitimde drama, iş birlikli öğrenme, yaratıcı drama teknikleri ile işbirlikçi öğrenme tekniklerine yönelik kuramsal bilgiler verilirken sonraki iki gün farklı atölye çalışmalarıyla bu bilgiler uygulamaya döküldü. Dil becerileri arasında kazanımı en zor olan ve bilişsel, duyuşsal, psikomotor alanların gelişimine hitap eden yazma becerisini keyifli, sınıf ortamının gerçeklerine dönük, uygulanabilir zengin içerikli etkinliklerle destekleyen uygulamalar, katılımcı öğretmenler tarafından çok beğenildi. Gruplar halinde çalışarak kurgusal metinler oluşturan katılımcılar, çalışmadan büyük verim ve keyif aldıklarını ifade ederken bu tip, uygulamaya dayalı hizmet içi eğitimlerin yaygınlaştırılması temennisinde bulundular.

May

Okulumuz rehber öğretmeni Salih Yılmaz LGS öğrencilerimize odaklanma semineri yapmıştır.

May

Meslek kariyer çalışmaları kapsamında kurra hafız Fatih Çollak mesleki tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı.

Nis

HEDEF LGS panolarımızda LGS sınavı branşlarımızın panoları öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Nis

7.Sınıf LGS çalışmaları kapsamında 2024-2025 sezonunda uygulanacak DYK kampı proğramı hakkında okulumuz Rehber öğretmeni Salih Yılmaz ve Akademik kurul başkanı Çağlayan Yeşilot tarafından sunum yapılmıştır.

OKULUMUZDA AKIL VE ZEKA OYUNLARI RÜZGARI

Şehit Bülent Yurtseven İHO'da artık gelenekselleşen Akıl ve Zeka oyunları heyecanı Türkiye finalleri havasında 5 kategoride toplam 80 yarışmacıyla okul idaresi ve öğretmenlerin desteğiyle gerçekleşti.

Elenmenin olmadığı öğrencilerin dört maç boyunca şampiyonluk şansının devam ettiği yarışmada öğrencilerimizin düşünen,üreten ve karşılaştıkları problemler karşısında çözümler bulan bireyler olmasına katkı sunmak amacıyla Türkçe öğretmenimiz Mehmet ÇELİK tarafından düzenlenen turnuva heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu.

Turnuvada her kategoride dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi.

Ock

Hedef LGS parolasıyla dönem sonu kurul toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantının gündem maddeleri 2024 LGS sınavı öncesinde yapılacak deneme sınavları, LGS kamplarımız, konu anlatımlarında ve soru çözümlerinde kullanılacak yöntem ve teknikler, öğrencilerimizin katettikleri yol hakkında geniş bilgilendirmeydi. Toplantı sonunda 2024 LGS sınavı öncesi yapılan tüm planlar görüşüldü, bazı planlar revize edildi.

Ekm

Hedef LGS Projesi Tanıtımı yapıldı. Son yapılan Akademik Kuruk Komisyon Toplantımızın ardından Hedef LGS Projesi kapsamında hazırlıklarımızı tamamladık. Rehberlik servisimiz tarafından gerçekleştirilen toplantıda özellikle zaman yönetimi ve soru çözme yöntemleri konusunda öğrencilerin bilinçlendirildiği ifade edildi.

Ekm

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün düzenlediği ve Diyanet İşleri Başkanlığmızla Ortak protokol çerçevesinde gerçekleştirilen Okul ve Kur'an Kursu İşbirliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Eğitimi 2019 değerlendirme çalıştayında, Genel Müdürlükler ve Daide Başkanlıkları il,ilçe müftü ve müdürlükleri  düzeylerinde gerçekleştirilen oturumlarda konunun içeriği ve işleyişlerine dair çok kapsamlı ve verimli taplantılar gerçekleştirildi.

Güçlü Hafızlık Gçlü Akademi Güçlü Şahsiyet ilkesini kendisine dustur edinen Sakarya Erenler Şehit Bülent Yurtseven Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu ve Bilge Hafız Kur'an Kursu görevlileri olarak Müdürümüz Mustafa İNAN Bey başkanlığında Kur'an Kursu Yöneticimiz Murat DEMİR,Hfızlık Erkek Koordinatörümüz Ömer KURU,Bilge Hafız Kur'an Kursu Yöneticimiz Esra YILMAZ ve Kızlar koordinatörümüz TUĞBA DERE KELEŞOĞLU ve Okul Kordinatörü olarak görev yapan bendeniz Ahmet YAKUPOĞLU bu çalıştaya katılarak hem çokca istifade ettik hem de  krumumuzun Yüksek Başarı gösteren performansı sonucu oluşan örnek işleyişimizi dile getirerek katkı sunmak istedik...Tüm katılımcı yönetici ve arkadaşlara şükranlarımızı arzederiz...

Kas

Sakarya Hafız İHO olarak cumartesi günleri gerçekleştirdiğimiz sosyal etkinlikler kapsamında bu haftasonu sinema etkinliğine katılan öğrencilerimiz çok mutlu oldular. Öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimizle beraber gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinlikler okul içi ve okul dışı etkinlikler olarak yapılmaktadır. Ayda üç haftasonu okul içi spor ve kültürel etkinlikler; bir haftasonu ise okul dışı sosyal etkinlikler belirlenen plan çerçevesinde yapılacaktır.