Etiket Sonuçları: Şehit Bülent Yurtseven İmam Hatip Ortaokulu

AKIL VE ZEKA OYUNLARINDA 5'TE 5

Bakanlığımız ve TAZOF işbirliğiyle düzenlenen Akıl ve Zeka oyunları ilçe turnuvası,07.05.2024 tarihinde Serdivan Cadde54 avm'de gerçekleştirildi.Turnuvaya Erenler ilçesinde bulunan okulların şampiyonları katıldı.

Ortaokul düzeyinde toplam 5 kategoride ayrı ayrı yapılan turnuva kıyasıya süren müsabakalara sahne oldu.

5 kategorinin hepsinde de şampiyonluğa ulaşan okulumuz Türkiye rekoruna imza attı.

Reversi,Küre,Kulami,Mangala ve Pentago dalında şampiyonluğa ulaşan okulumuz öğrencileri ,9 Mayısta yapılacak olan il finalinde ilçemizi tek başına temsil etmeye hak kazandı.

Ögrencilerin yetiştirilmesinde, zeka oyunları sınıfının oluşmasında sonuna kadar destek olan okul müdürümüz Sayın Mustafa İnan'a ve öğrencileri yetiştiren Türkçe öğretmenimiz Mehmet Çelik'e teşekkür eder,şampiyon olan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Türkçe ile Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerini yazar ve yazma eğitiminden sorumlu kişiler olarak desteklemek amacıyla Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesinin ortak çalışması olarak planlanan “İş Birlikli Öğrenmeye Dayalı Drama Destekli Yaratıcı Yazarlık Uygulamaları” adlı hizmet içi eğitim projesi okulumuzda yüz yüze eğitim şeklinde uygulandı. 29-30 Nisan ve 2 Mayıs tarihlerinde, okulumuz Türkçe öğretmenlerinden Dilek Ünal'ın doktora tezine dayalı olarak gerçekleştirilen çalışmaya, Erenler ilçesindeki devlet okullarında görev yapan yirmi bir öğretmen gönüllü olarak katıldı. Proje kapsamında ilk gün yaratıcılık, yaratıcılık kuramları, eğitimde drama, iş birlikli öğrenme, yaratıcı drama teknikleri ile işbirlikçi öğrenme tekniklerine yönelik kuramsal bilgiler verilirken sonraki iki gün farklı atölye çalışmalarıyla bu bilgiler uygulamaya döküldü. Dil becerileri arasında kazanımı en zor olan ve bilişsel, duyuşsal, psikomotor alanların gelişimine hitap eden yazma becerisini keyifli, sınıf ortamının gerçeklerine dönük, uygulanabilir zengin içerikli etkinliklerle destekleyen uygulamalar, katılımcı öğretmenler tarafından çok beğenildi. Gruplar halinde çalışarak kurgusal metinler oluşturan katılımcılar, çalışmadan büyük verim ve keyif aldıklarını ifade ederken bu tip, uygulamaya dayalı hizmet içi eğitimlerin yaygınlaştırılması temennisinde bulundular.

May

Okulumuz rehber öğretmeni Salih Yılmaz LGS öğrencilerimize odaklanma semineri yapmıştır.

May

Meslek kariyer çalışmaları kapsamında kurra hafız Fatih Çollak mesleki tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı.

OKULUMUZDA AKIL VE ZEKA OYUNLARI RÜZGARI

Şehit Bülent Yurtseven İHO'da artık gelenekselleşen Akıl ve Zeka oyunları heyecanı Türkiye finalleri havasında 5 kategoride toplam 80 yarışmacıyla okul idaresi ve öğretmenlerin desteğiyle gerçekleşti.

Elenmenin olmadığı öğrencilerin dört maç boyunca şampiyonluk şansının devam ettiği yarışmada öğrencilerimizin düşünen,üreten ve karşılaştıkları problemler karşısında çözümler bulan bireyler olmasına katkı sunmak amacıyla Türkçe öğretmenimiz Mehmet ÇELİK tarafından düzenlenen turnuva heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu.

Turnuvada her kategoride dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi.