T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ERENLER - ŞEHİT BÜLENT YURTSEVEN İMAM HATİP ORTAOKULU

Kenan Sofuoğlu Okulumuzu Ziyaret Etti!

İlimizin başarılı okullarından Hafızlık proje okulu Şehit Bülent Yurtseven Hafız imam Hatip Ortaokulunu ziyaret eden dünyaca ünlü sporcu Kenan SOFUOĞLU, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

Programının çok yoğun olmasına rağmen hafızlık proje okulunu ziyaret programına aldığını ifade eden K.SOFUOĞLU "sizi ziyaret etmemin en önemli sebebi sizin başkalarından daha çok Kur'an-ı Kerim le meşgul olmanızdır." Dedi. Vefat eden abisinin de hafız olduğunu hafızlık yaparken gösterdiği çalışma azmini hiç unutmadığını söyledi.

Başarının hiçbir zaman tesadüfi olmadığını vurgulayan başarılı sporcu, beş defa Dünya şampiyonu olduğunu bunun da en önemli nedeninin dua olduğunu söyledi. Kenan SOFUOĞLU " Çocuklar başarılı olmak için ilk önce her zaman Allah'ın yardımına inandım ve azimle hiç bıkmadan çalıştım. Çok yorulduğum ve sakatlandığım oldu ama asla pes etmedim. Çünkü bir hedefim vardı her zaman o da ülkemi yurtdışında en başarılı olduğum motor sporları alanında en iyi şeklide bir Müslüman Türk  sporcu olarak temsil etmek. Bunu da Allah'a şükürler olsun şampiyonluklar elde ederek başardım. Sizler de hafızlık yapıyorsunuz ilk önce Allah'ın size yardım ettiğine inanın ve bıkmadan çalışın sonuçta mutlaka başarılı olacaksınız.

Bir soru üzerine hayatı boyunca bir çok yurt içi ve yurt dışı yarışmalara katıldığını ama asla inancından asla taviz vermediğini vurgulayan ünlü sporcu, motor yarışlarında şampiyon olan sporcunun şampanya patlattığını ama kendisinin hiçbir zaman bir Müslüman olarak bunu yapmadığını bunun da inancının gereği olduğunu söyledi.

"Sevgili öğrenciler, ben de sizin gibi öğrenciyken öyle zengin bir aile çocuğu değildim. Babam bir motor tamircisi idi. Harçlığı bol olan birisi değildim. Ama şimdi çalışma ,azim, gayret ve Allah'ın yardımıyla ekonomik durumum da çok iyi. Size tavsiyem çalışmak ve çok okumanızdır.

Önümüzdeki günler de 2018 yılı Dünya motor Şampiyonası için Avustralya'ya gideceğini ve bu şampiyona ile  beraber aktif sporculuk hayatını noktalayacağını söyledi. Söyleşide öğrencilerden kendisine gideceği bu son şampiyona için dua etmelerini istedi. Öğrenciler de başarılı olması için Kenan SOFUOĞLU' na topluca dua ettiler.

Programın sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplayan başarılı sporcu,  okul müdürü Recep ALMAZ'ın programa katılımından dolayı kendisine teşekkür etmesinden sonra okul aile birliği başkanı Ahmet CİHAN'ın hediye ettiği filografi çalışması türk bayrağınının takdiminin ardından toplu fotoğrafın çekildiği programın sonunda  öğrenciler öğretmenler ve idarecilerle vedaşarak okuldan ayrıldı.14-02-201814-02-201815-02-201815-02-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.02.2018 - Güncelleme: 27.09.2019 15:19 - Görüntülenme: 2030
  Beğen | 15  kişi beğendi