Öğrencilerimiz "Afete Hazır Türkiye" projesi kapsamında "Temel Afet Bilinci" eğitimi aldılar.

Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli "Afete Hazır Türkiye" projesi kapsamında öğrencilerimize "Temel Afet Bilinci" eğitimi verdiler.

Öğrencilere; AFAD´ın tanımı, hangi olaylara müdahil olduğu, afet öncesi, sırası, sonrası neler yapılması gerektiği ve hangi doğru davranış modellerinin uygulanacağı, yangın tüpü kullanımı, afetler sonrası ilk 72 saat, afet çantasının önemi ve içinde neler olması gerektiği ve olası bir depremde neler yapabileceğimiz uygulamalı olarak anlatılarak öğrencilere evdeki eşyaların sabitlenmiş olması gerektiğini eğer sabitlenmemiş ise ailelerinden evdeki eşyaların mutlaka sabitlenmesini istemeleri anlatıldı. Eğitimlerimiz öğrencilere sınıflarında tahliye tatbikatı yaptırılarak sona erdi.

afad4Afad3Afad2

Yayın: 09.05.2017 - Güncelleme: 24.09.2019 23:10 - Görüntülenme: 911