"Örnek Şahsiyetler" Konuğumuzla Söyleşimiz!

Sosyal Etkinlikler Kulübümüzün planladığı takvime göre mesleğinde başarılı öğrencilerimize örnek olabilecek hafız bir meslek sahibi örnek şahsiyetleri öğrencilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda konuğumuz olan Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli dedesinin babasının kendisinin ve oğlunun hafız olması bu vesile ile hafızlık geleneğini ailece nesilden nesile aktarmaları önemli bir unsur.

28-10-201728-10-201728-10-201728-10-2017

Konuğumuz Ziya Cevherli, yaklaşık bir saati aşkın devam eden söyleşide, öğrencilerimize hafızlık yapmanın zor olduğunu ancak hafızlık bittiği zaman çok tatlı olduğunu söyleyerek sabır ve azimle derslerine çalışmalarını istedi. Kur´anın onların hayatlarına girdiği ölçüde yaşamlarının daha huzurlu geçeceğini ifade eden Ziya Cevherli Kur´anı Kerimi ezberlemek kadar onu muhafaza etmenin de önemli olduğunu bunun içinde hafızlığı bitirdikten sonra onu unutmamak için her gün en az bir cüz okumak gerektiğini söyledi. Konuğumuzun öğrencilerin sorularını cevaplamasıyla program sona erdi. Program sonunda Okul müdürü Recep ALMAZ konuğumuz Ziya CEVHERLİ´ye günün anısına bir plaket takdim etti.

Yayın: 28.10.2017 - Güncelleme: 10.06.2021 11:02 - Görüntülenme: 476