Sakarya´nın Yıldızlarından Muhteşem Kur´an-ı Kerim Ziyafeti...

GÜÇLÜ HAFIZLIK ,GÜÇLÜ AKADEMI, GÜÇLÜ ŞAHSIYET prensibiyle yol aldığımız Milli Eğitim Bakanlığımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın ortak protokolüyle 2016 yılında  Din Öğretimi Genel Müdürümüz Sayın Nazif YILMAZ bey tarafından projelendirilerk uygulamaya konulan "Yeni Nesil hafızlık sistemi" ilk büyük meyvelerini Sakaryamız da da verdi inşallah, Allaha Şükürler olsun.

Günün ilk yarısında hafızlık,diğer yarısında örgün eğitim ve öğretimin  eş güdüm,eş zamanlı olarak verildiği ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK EĞİTİMİ yaptırılan, yatılı pansiyona büyük ölçüde ihtiyç duyulmayan bu sistemde akademik gelecek vadeden hafız doktor, hafız mühendis hafız avukat hafız öğitimci, hafız kimyager...vb.gibi yetiştirmeyi hedef alan; eğitimi ve şahsiyeti güçlü,  topluma yön verebilecek, ufku geniş, bilgisi güçlü kişilikler ortaya çıkarmayı temel almıştır.

BU yıl 4 Mayıs´taki yazılı sınav için müracat etmiş olan 1047 öğrenci içersinden kazananların  6-8 haftalık yaz eğitimleri sonucunda mülakata alınarak  yapılacak eleme ve yeterlilik değerlendirmesi akabinde 120 öğrencinin projeye katılabilecektir.

5 Nisan cuma günü Hafızlık proje okulumuz ŞEHİT BÜLENT YURTSEVEN İMAM HATİP ORTAOKULU ve  proje kurumu bünyemizde bulunan BİLGE  HAFIZ KUR´AN KURSU´muzun yetiştirdiği 48 Erkek hafız öğrencimizle (kız hafız öğrencilerimiz de mevcut) katıldığımız  büyük hafızlık icazet şölenine Diyanet İşleri başkanımız Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş hocamız ,Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Nayır bey ,İl Müftümüz Sayın İhsan AÇIK beyefendilerin önderliklerinde Harikulade bir program icra edilmiştir.

Sakaryamızın gururu ve onuru olan bu  muhteşem Hafız öğrencilerimizi yürekten tebrik eder tümüne yüce ALLAH tan hayatları boyunca muvaffakiyetler dileriz .Onların yetişmesine katkı sunan tüm hocalarımıza ve ilgili kişilere minnettarlığı ve şükranlığı bir borç biliriz. Allah hepsinden, hepimizden , hepinizden Razı olsun inşallah...Selam ve Dua ile

08-04-201908-04-201908-04-201908-04-201908-04-201908-04-201908-04-201908-04-2019

Yayın: 08.04.2019 - Güncelleme: 03.05.2020 00:40 - Görüntülenme: 921