May

Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri geçtiğimiz pazar günü İstanbul gezisindeydi. Öğrencilerimizin yoğun teveccüh gösterdiği geziye 210 öğrenci katıldı. Gezinin ilk durağı kahvaltı yapmak üzere bir dinlenme tesisiydi. Öğrencilerimizin  evde hazırladıkları yiyecekleri arkadaşlarıyla  paylaşarak yaptıkları kahvaltıdan sonra ülkemizde bulunan tarihi eserlerin minyaturlerinin sergilendigi Miniaturk 'e geçildi. Öğrencİrimiz burada  ülkemizi daha iyi tanıma fırsatı buldu. Akabinde  Süleymaniye Camii'ne geçildi. Bu mabedin  muhteşem feyzi ve Istanbul'un harika manzarası ögrencilerimizi mest etti. Süleymaniye'den sonra  öğle yemeği yendi. Yemek sonrası öğrencilerimizle Sultanahmet Camii'ne geçildi. Hep birlikte kılınan öğle namazının ardından Gülhane Parkı'nda dinlenildi. Öğrenciler İstanbul havası eşliğinde sohbet edip dilediğince gezdikleri Gülhane Parkı'ndan  sonra ikindi namazı için Aasofya-ı Kebir Camii Şerifi'ne geçti. Ayasofya nın bizim için olan manasının idrakine vardıkları dakikalardan sonra geri dönüş için yola çıkıldı.

May

Hayatta her şeyi ıskaladığımız , çoğu şeyin kıymetini bilemediğimiz ,  sevdiklerimize yeterince vakit ayıramadığımız , sahip olduğumuz güzelliklerin farkına varamadığımız zamanları yaşıyoruz insanlık olarak.  Hep sonradan başımıza gelen aklımıza inat yaşayan değerlerimizin yaşadığı zamanda kıymetini bilmek adına günümüz  şairlerimizi tanıttığımız köşemizde bu ay "Yağmur" şiirinin şairi Şair Nurullah Genç 'i konuk ettik. Muhteşem şiirleriyle ve beğenilen kişiliğiyle şuurlu gençlik için önemli bir rol model olan şairimizi bir gün  okulumuzda ağırlamaktan onur duyarız.

May

Akademi kurul başkanımız Çağlayan YEŞİLOT öğretmenimiz ve okul rehber öğretmenimiz Salih YILMAZ tarafından 7.sınıf öğrencilerimize yönelik yaz DYK okul programı planlaması yaılarak bu konu  paylaşım semineri düzenlenerek velilerimize ve öğrencilerimize duyuruldu.

May

Okul Rehber öğretmenimiz tarafından 8.sınıf öğrencilerimize yönelik  gidebilecekleri üst okul programlarının tesbiti bağlamında program çeşitliliği konusunda bilgilendirme, tanıtma semineri gerçekleştirildi.

May

Odaklanma çalışması Rehberlik servisi tarafından devam etmektedir.

May

06 Mayıs 2023 Sakarya Şehit Bülent Yurtseven HAFIZ İHO Yazılı Sınav Sonucu için TC kimlik numarası ile sorgulama yapabilirsiniz.

Linke tıklayarak https://hafiziho.meb.gov.tr/ adresinden durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Kazanan öğrencilerimizin velileriyle bir bilgilendirme toplantısı okullar kapanmadan yapılacaktır.

Yaz eğitim süreci 3 temmuz 19 ağustos 2023 tarihleri arası 7 hafta yapılacaktır.

May

LGS / YKS hazırlık, açık liseye geçiş programı  için 7.sınıf öğrenci velilerimize seminer verdik. Okul psikolojik danışmanımız Sayın Salih YILMAZ Bey tarafından velilerimiz konuyla ilgili bilgilendirildiler. Öğrencilerimize de LGS / YKS hazırlık, açık liseye geçiş konularını farklı zaman diliminde anlattık.

May

Güvenli internet kullanımı konusunda okulumuz öğretmenlerinden Kerim ÖZEN Bey bilgilendirme semineri verdi. Konuyla ilgili dikkat çekici bilgiler edindik. Öğretmen arkadaşımıza teşekkür ederim

May

6 Mayıs 2023 cumartesi günü yapılan  Sakarya hafızlık proje okulu giriş sınav soruları cevap anahtarı.

May

Her geçen gün başarılarıyla adından daha fazla söz ettiren proje okulumuz bu yıl  da Sakaryalıların yoğun ilgisine mazhar oldu.

Hafızlık ve akademinin bir arada yürütüldüğü proje okulumuz her yıl mayıs ayında öğrenci alımı yapmaktadır. İl genelinde 4. sınıflar için yapılan duyuru neticesinde Hafizlik Proje Okulu Seviye Belirleme Sınavı 'na başvuru alınmakta ve sınav neticesine göre öğrenci seçimi yapılmaktadır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da katılım hayli yüksek oldu.  1680 öğrencimizin başvurduğu Seviye Belirleme Sınavı  6 merkezde gerçekleştirildi. 60 sorunun ve 90 dakikalık sürenin olduğu sınavda öğrenciler hem akademik kariyerini iyi noktalara taşımak hem de hafız olabilmek için gayret gösterdiler.

Okulumuza göstermiş olduğunuz tevecühten dolayı SAKARYA HAFIZ İHO Ailesi olarak  tüm SAKARYA halkına gönülden teşekkür ederiz.

May

5.ve 6.sınıflar kaleli yakan top turnuvası başlamıştır. Turnuva  öğrencilerimizin oldukça ilgisini çekmektedir.

May

Okulumuz Beden Eğitimi öğretmeni Adem Ensar Arslan koordinatörlüğünde kız öğrenciler arasında voleybol turnuvası düzenlendi.Çok heyecanlı anlara sahne olan turnuvanın finalinde 8/D sınıfını yenen 8/F sınıfı şampiyonluğa ulaştı.7.sınıfların da yer aldığı turnuvada bir diğer derece olan üçüncülüğü ise 7/F sınıfı  elde etti.

Nis

Psikolojik Danışman öğretmenimiz Sayın Salih YILMAZ Beyin sunumuyla okul müdürümüz başkanlığında Öğrencilerimiz tanıma teknikleri sunumu gerçekleştirildi. Anket ,gözlem ...vb tekniklerle yaılan tanıma formlarındaki paylaşılabilecek nitelikte olan bilgi ve durumlar ders öğretmenlerimize aktarıldı.Farkındalık anlamında oldukça yararlı bir sunum oldu.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün   UNICEF sponsorluğunda  gerçekleştirdiği LGS Çalıştayı 24 -27 Nisan tarihleri arasında Başkent Öğretmenevi 'ne yapıldı. 81 ilden 100 katılımcının bulunduğu çalıştaya ilimizi temsilen okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sayın Çağlayan YEŞİLOT katıldı. Yapılan istişareler, sunumlar ve değerlendirmeler ışığında yeni yol haritaları çizildi. Ülkemize, ilimize ve Okulumuza hayırlı olmasını diliyoruz.

Nis

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifin son günlerini yaşarken, Sakarya hafız iho'da -Hoca ve öğrencimizle Hatimle teravih namazlarımız -Öğlen ve sabah okunan mukabelelerimiz - Zimem kutusu vb. Etkinliklerimiz devam ediyor. Rabbimiz kabul eylesin.